Dankzij ledengroei bij wedstrijdzwemmen hebben we extra trainers nodig


Innovatieve trainingsmethoden, gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek

Het aantal jonge wedstrijdzwemmers bij onze vereniging groeit zo hard, dat we extra trainers willen aantrekken. Behalve een groep jonge, enthousiaste zwemmers hebben we nieuwe trainers nóg iets leuks te bieden: innovatieve trainingsmethoden, gebaseerd op inzichten uit recent wetenschappelijk (vooral Amerikaans) onderzoek. Ook aankomende trainers en wedstrijdzwemmers vanaf 18 jaar met de ambitie om trainer te worden, zijn welkom.

 

Een betere en completere trainer worden

Volgens technisch coördinator Erik Wegman zijn de innovatieve trainingsmethoden van onze wedstrijdzwem-afdeling ‘evidence based’. Letterlijk: gebaseerd op bewijs. “Uiteraard volgen we in de basis de trainingsprogramma’s van de KNZB, de landelijke zwembond. Maar als uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat andere methoden en technieken zwemmers nog sneller maken, dan passen we die in de KNZB-programma’s in. Dat is niet alleen voor de zwemmers erg leuk en motiverend, ook voor de trainers. Wie bij ons trainingen geeft, krijgt immers gratis al die nieuwe inzichten mee. Daar word je als trainer beter en completer van.”

 

Waardevolle kennis en ervaring

Onze vereniging draait volledig op vrijwilligers en dus zullen ook de extra trainers niet voor hun werk betaald worden. “Maar het gaat om een of enkele uurtjes per week”, zegt Wegman. “Bovendien krijgen ze er dus de nieuwste inzichten voor terug. Wij betalen niet met geld, maar met waardevolle kennis en ervaring. Zeker voor beginnende trainers met ambities in het trainerswereldje is dat mooi meegenomen.”

 

Trainersdiploma een pre, maar niet vereist

Wij zoeken bij voorkeur mensen met een erkend trainersdiploma, maar dat is niet strikt noodzakelijk. Ook (voormalige) wedstrijdzwemmers met de ambitie om ooit trainer te worden, zijn welkom. Of mensen die uit het ABC-zwemmen komen en zich willen verbreden. “Wij leren ze de kneepjes van het vak dan gewoon in de praktijk”, aldus Wegman. Wie interesse heeft, kan een mail met zijn of haar contactgegevens sturen naar info@kempvis.nl. Het gaat in eerste instantie om de trainingen op woensdag (19.30-20.30 uur), donderdag (19.00-20.00 uur) of vrijdag (18.00-19.00), afhankelijk van wat de kandidaten willen. Als de groei doorzet, kunnen daar – in overleg uiteraard – ook andere trainingstijden bij komen.